Polyester stoffen in kleding: heel veel vrouwen hebben er een hekel aan!
Dit komt omdat ze bij polyester nog altijd denken aan zweet, glimmende textuur en weinig draagcomfort.
Gelukkig heeft de techniek sindsdien niet stilgestaan en er is met name de laatste vijftien jaar heel veel verbeterd aan de kwaliteit van polyester.
Sterker nog, je draagt waarschijnlijk veel vaker polyester dan je zelf denkt. En met plezier ook nog! Wist je bijvoorbeeld dat de allerbeste sportmerken ter wereld polyester gebruiken om die fijne, lichtgewicht ademende hardloopshirts van te maken?


Polyester is ademend!!!
Polyester voert vocht naar buiten waardoor het verdampt en neemt dus geen vocht op zoals katoen! Ideaal dus! Het is niet voor niets dat de beste sportmerken bijna altijd het nieuwe polyester gebruiken

Polyester is kleurvast!!!
Omdat de stof pas smelt op hoge temperaturen, kunnen er betere print technieken gebruikt worden dan bij andere stofsoorten.

Polyester is zo goed als kreukvrij!!!
Als je vaak travel(polyester of polyamide met elastan) draagt, dan weet je dat je dit niet hoeft te strijken!

Polyester blijft lang mooi!
Door de stevige polyester vezel, blijft de pasvorm van polyester altijd heel goed

Polyester is duurzaam!!!
Katoen is verreweg de grootste milieuvervuiler als het gaat om grondstof, omdat de teelt van katoen bijzonder intensief is. En ook wol en zijde zijn allerminst milieuvriendelijk te vervaardigen en te hergebruiken. Polyester is minder schadelijk. Bovendien gaat kleding waarin polyester is verwerkt langer mee en is het eenvoudig te recyclen. 

Kwalitatieve polyester herken je allereerst aan de manier waarop deze aanvoelt. Stevig, maar luchtig en licht tegelijk.
Het polyester van 2020 zal je zeker niet teleurstellen!